Индивидуални консултации

Как да махнем памперса и време ли е за гърне?
Как да се откажем от залагалките и бибероните?
Как да се справим с детската агресия?
Как да се справим с протестното поведение и честото “не”?

Ако и Вие си задавате тези въпроси, ние можем да ви помогнем!

Ако детето ви търси непрестанно внимание, изразявайки ги чрез хленчене, плач, протести, непрестанни искания…
Ако чувствате, че постоянно сте в битка с детето си…
Ако има нестабилно внимание и лоша концентрация…
Ако ви побърква в колата, тръшка се, реве по цял ден и нощ, не иска да спи, не иска да яде, не си мие ръцете, зъбите, точно, когато най-много бързате се намокря или решава, че не иска тези дрехи…

Ние подаваме ръка! Основна цел на Адлериански институт България е да бъде в помощ на родителите по всички от изброените теми и много други, свързани с основните етапи от детското развитие.

Онлайн консултации

Ако вашето семейство се справя добре и просто имате нужда от съвет или техники, резервирайте еднократна онлайн сесия във връзка с поведенчески проблеми и казуси с отглеждане на детето по предварително зададена от вас тема.

Времетраене: 40мин. Цена:……

Самоучител за родители
  • Пакет от ……бр. онлайн консултации;
  • Учебни материали за децата и достъп до широк набор от обучителни ресурси;
  • Достъп до социален канал за споделяне на полезни практики;
  • Отстъпка от пакет Обучение за родители.

    Цена:…

Стандартни консултации

Лична среща със специалист, преминал редица обучения в областта на индивидуалната психология. Методите и практиките на индивидуалната психология са основата на нашия подход при консултирането на родители.

Времетраене: 40мин.
Цена:……

Децата трябва да се чувстват сигурни в заобикалящия ги свят. Но те също трябва и да се научат, че в крайна сметка сами са отговорни за създаването на тази сигурност за себе си. За да научат този голям житейски урок, те трябва да се научат на смелост- да продължават и преминават през трудности и отговорности. По систематичен, безопасен и забавен начин.

Чрез Вас Адлер Институт България ще помогне на вашето дете да изследва и раширява всички физически, умствени и печеливши граници на духа.


Д-р Гергана Маркова е основател на Адлер Институт България, преминала редица обучения в областта на индивидуалната психология от водещи международни институти и специалисти от цял свят, сред които и Адлер институт Израел. Методите и практиките на индивидуалната психология са основата на нейния подход при консултирането на родители и обучение на специалисти.


Вашите думи за нас!

„Преди малко повече от година, когато синът ми Митко беше на 2 години и 10 месеца, изпитвах трудности да махна памперсите му. Тогава лекарката на Митко ми препоръча да се консултирам с детски психолог, за да може да ми помогне с някои насоки как този процес да протича по-лесно. Споделих с моя приятелка, майка на детенце на същата възраст и тя ми препоръча горещо д-р Гергана Маркова – нейна преподавателка в университета.

Още на следващия ден си записах час за консултация и когато заведохме сина ни, д-р Маркова обясни на мен и съпруга ми, че този проблем, както и някои други, които бях забелязала – хиперактивност, неправилна стойка, често будене през нощта и други – при него се дължат на няколко неподтиснати бебешки рефлекса. Изготви ни индивидуална програма с упражнения, които да правим вкъщи, като на всеки 2-3 месеца ходим за проверка имаме ли напредък, като съответно упражненията се променят.

Освен това, по нейна препоръка още на следващия месец записахме Митко в адаптационната програма на детска градина „Бобче Топче“, за която мога да кажа само хубави неща. Детето ми мина през отделянето с мен изключително лесно и безболезнено. В „Бобче Топче“ Митко придоби нови навици, самостоятелност и увереност в себе си, за което съм изключително благодарна на всички специалисти, които работят в детската градина. Когато миналия септември преместихме Митко в държавна детска градина, той беше абсолютно подготвен и се адаптира за по-малко от седмица, още един показателен факт за отлично свършената работа от екипа на „Бобче Топче“.

Ние продължаваме с индивидуалната програма на детето ни, като след всяка среща с д-р Гергана Маркова виждам колко далеч сме стигнали в неговото развитие и колко малко остава, за да е напълно подготвен за училището след 2 години.

Безкрайно съм признателна, за това че съдбата ме срещна с Гери, Цвети, Нина, Драга и целия прекрасен екип, който работи, за това децата да преодоляват трудностите в своето развитие в тази ранна, но много важна възраст, да израстват в една дружелюбна и хармонична обстановка, да научават нови неща за света, за себе си и да създават приятелства.“

Сърдечни благодарности от нашето семейство,
Емилия Иванова
Никола Карамфилов
Димитър Карамфилов (4 год.)


Заедно моделираме бъдещето на нашите деца!


Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: