За нас

Кои сме ние?

Адлер институт България е основан през 2019 година. Създатели са Драгомира Павлова и Гергана Маркова, PhD. Създаването му е вдъхновено от Българското общество по индивидуална психология и най-големият институт по индивидуална психология в света „Adler Institute of Israel”. Двата института развиват много близки отношения в годините, имат съвместни участия в Дните на индивидуалната психология през 2018 и 2019 година.

Институтът работи в съответствие с общоприетото разбиране на световните професионалисти и разглежда семейството като източник на социална устойчивост. Вкъщи детето получава ценности, убеждения, умения и норми- основите на човешките отношения. С влиянието на родителите си децата ще развиват своя субективен начин на живот.

Демократичното общество трябва да инвестира в родителите и семейство, за да отгледа поколение възрастни, които са отговорни, имат социален афинитет, съпричастност към другите и взаимно уважение.

Ние вярваме, че всичко започва у дома и затова наше задължение е да подхранваме, укрепваме и върнем отговорността на родителите за възпитанието на следващото поколение.

Програмите за обучение на Института предлагат професионални знания и обучение за родители и специалисти. Може да ги откриете ТУК.

Д-р Гергана Маркова

Основател , директор методическа дейност, основен обучител, серификат Адлер Израел parents training groups- треньор.

Д-р Маркова е преподавател по специална педагогика в Тракийски университет от 2013 година. Преди това 16 години е работила активно с деца със специални потребности в частни и държавни центрове, сред които УМБАЛ „Професор-доктор Стоян Киркович“, гр. Стара Загора и Дневен център за деца с психофизически нарушения. Има над 20 години  практика като логопед, както и   множество квалификации, обучения и тренинги по: специална педагогика,  социална работа с възрастни с увреждания и деца със специални образователни потребности, приложна поведенческа  анализа, психодрама и др. Обучавала  се е в България, Великобритания, Италия и Испания.

Д-р Маркова е преминала през  обучение за тестване на първични рефлекси лично с американския невролог д-р Робърт Мелио, създател на революционната програма за балансиране на мозъка при деца с аутизъм, дислексия и неврологични разстройства (д-р Мелило е автор на световния бестселър „Откъснати деца“, публикуван и в България). Сертифицирана е и за обучител и по невро-двигателната програма Rhythmic movement, създадена в Швеция през 1985 г.

Д-р Маркова е преминала и редица обучения в областта на индивидуалната психология от водещи международни институти и специалисти от цял свят, сред които и Адлер институт Израел. Методите и практиките на индивидуалната психология са основата на нейния подход при консултирането на родители, обучение на специалисти и деца.

Драгомира Павлова

Основател на Адлер Институт България и Детска градина „Бобче Топче“

Драгомира е икономист по образование и има зад гърба си над 18 години опит като мениджър и консултант по маркетинг и продажби. Тя стига до най-високите постове във финансовия сектор, но открива, че това не й носи  удовлетворение. Постепенно развива интереса си към психологията и завършва психодраматична работилница. През 2015 г. става майка за първи път и скоро след това решава да направи рязък завой в кариерата си.

Покрай трудните уроци на родителството Драгомира се запознава с д-р Гергана Маркова и Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“. Едновременно с това открива вдъхновение в една от най-утвърдените психологически школи – индивидуалната психология. Това е концепция, създадена преди повече от 50 години от австрийския психолог Алфред Адлер и доразвита за педагогически цели от друг психолог Рудолф Драйкурс в школата на „демократичното възпитание“.

През 2017 година Драгомира става основен сподвижник на Академията за ранно детско развитие и съосновател на Център за деца и родители и Детска градина „Бобче Топче“ в София. Тя е и основен двигател на партньорството между Академията и най-големия институт за индивидуална психология в света – този в Израел.

Цветина Динова

Специалист и консултант, сертификат Адлер Институт България.

Нина Русева

Специалист и консултант , сертифицикат Адлер Институт България

Марина Титева

Регионалем мениджър за Източна България, консултант, психолог, сертификат Адлер институт България

Почетни членове:

Проф. Жанета Стойкова – Основател на обществото по индивидуална психология

Оснат Харел – Израел

Контакти:

ул.Ваклинец 36, гр.София
телефон: 0889928289

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: